intuïtieve ​interieuropleiding practitioner

​​Dé interieuropleiding die praktisch en energetisch een laag dieper gaat

Insert Video
 • Praktijk gericht leren door te doen
 • Jouw eigen talent en stijl ontwikkelen
 • De kracht van kleur ontdekken

Geef je passie voor interieur de ruimte


H​é interieur fan, kriebelt het al een tijdje?

Word je niet meer blij van je huidige baan, mis je de creativiteit? Wil je dit tot je 67ste blijven volhouden?
Of zit je al een tijdje te dubben om het over een andere boeg te gooien, iets creatiefs?
Misschien wel van interieur je werk maken? Je vindt het fijn anderen te helpen en lijkt het je interessant de gevoelskant van wonen te onderzoeken? 


Dan heb ik goed nieuws voor je!

Deze unieke interieuropleiding geeft je praktische inzichten en handvatten. Die jou heel gemakkelijk inzichten geven in wat jij met jouw interieurplannen teweegbrengt.
Zodat jij super mooie en prettige interieurontwerpen maakt.


Word jij daar blij van?  

​Je bent je altijd al met interieur bezig en daar krijg je veel complimenten over.
Je wordt er helemaal blij van. Anderen vragen je ook om hen te helpen, maar dan komt
er ineens druk op, je blokkeert. Dat kan heel gemakkelijk verholpen worden. Straks
daarover meer, Eerst het volgende: Herken je dit?

Je wilt het perfect doen

•  mijn ontwerp ​is zo mooi, maar je voelt ''er klopt iets niet''
•  je wilt graag weten waarom het ene interieurplan wel klopt en het andere niet
​•  en wilt “het” goed kunnen onderbouwen
•  je voelt je onzeker, ben ik wel goed genoeg?
•  bovendien heb je soms nog best moeite met kleurcombinaties maken

 • Dan heb ik goed nieuws voor je! 
 • Wat ga je leren?
 • Je ontdekt : de kracht en invloed van de onderdelen van een goed interieurontwerp en wat jij met jouw interieurplannen teweegbrengt. Je ervaart : wat kleur, materialen, licht en ruimtelijke verhoudingen met met elkaar, de ruimte en wat dat met jou doet. Je krijgt : inzicht waarom het een klopt en het andere niet. Je word : je bewust van zaken waar je nog nooit aan gedacht hebt en nu zeker voor altijd onthoud en toe gaat passen. Je kunt : balans scheppen in het interieur waarbij mensen zich ook nog eens prettiger bij voelen. Je hebt : direct een voorsprong op alle andere interieuradviseurs. Jij gaat : een laag dieper, je werkt met en op gevoel. 
 • Je kunt meedoen met deze unieke interieuropleiding die jou heel gemakkelijk inzichten geeft in
Honderden cursisten gingen je voor

Ruim 8 jaren heb ik, Fenneke, als docent aan de InterieurAcademie, met heel veel plezier ruim 200 cursisten interieurstyling opgeleid tot professionals. 

Uiteraard deed ik dat vanuit mijn specialisme als energetisch ruimte- en kleurspecialist en op de Fenneke manier. Toch voelden voor mij de extern opgelegde kaders meer en meer als inperking van de talenten van de cursisten. Aan de regels voldoen werd het uitgangspunt in plaats van creatief een woonprobleem oplossen.

Gedreven vanuit mijn passie en het gemis van de holistische kant in interieuropleidingen heb ik deze unieke interieuropleiding ontwikkeld die energetisch een laagje dieper gaat. Dit zal je dus ook nergens anders vinden.
Insert Video
​•  Besef je dat de invloed van jouw inbreng groot kan zijn?
•  Wil je ontdekken wat onbewust maakt dat je je prettig in een ruimte voelt?

​NEE, je hebt geen zin om met allerlei theorie aan de slag te gaan.
​JA, je wilt gewoon lekker praktisch bezig zijn met praktijkgerichte opdrachten.
Waar je direct mee aan de slag kunt gaan met echte opdrachtgevers en ondertussen je kennis vergroten
 • ​Talent ontwikkelen vanuit je kracht.
   
  Je leert zoveel meer dan een mooi plaatje maken.
  Het laat je naar ruimte, kleur en woongenot kijken vanuit jouw eigen bron.
  Geen kunstje maar KUNST!
  Leren gaat tijdens deze praktische interieuropleiding als vanzelf, zonder stampwerk, laat jouw intuïtie spreken.

 • ​​Je ​thuis voelen

  Het welbevinden van de bewoner staat in deze interieuropleiding echt centraal. Want hoe zou jij het vinden als klant als je zelf kan bepalen wat je belangrijk vind. Iedereen weet diep vanbinnen best wel wat ze mooi vinden. Alleen is het soms lastig om daarbij te komen. Daar ga je bij helpen met de prachtigste interieurontwerpen.

  Centraal staat daarbij dat niet de ontwerper maar de bewoners de keuzes maken. Uiteraard worden ze daarbij door jou geïnspireerd en ondersteunt. Ook dit is een tikkeltje anders, en met groots effect. Deze manier van werken willen wij graag verder uitdragen.

Wil jij, zonder theoretisch stampwerk, fantastische interieurontwerpen maken?

Bestaande interieuropleidingen gaan veel over de theoretische kant van stylen, vanuit de linker hersenhelft.
Over trends en hoe je dat moet gaan toepassen binnen de kaders.
Wij doen het net even anders

Dit hoef je allemaal niet: Je doet geen extern examen met opdrachten die niet zoveel met de praktijk van doen hebben. Waar je ook nog eens weken over moet doen om aan al de gestelde eisen te kunnen voldoen en theorie stampen om te kunnen slagen.
 • ​​Omdat wij tijdens deze unieke interieuropleiding werken vanuit je rechterhersenhelft, jouw objectieve -, creatieve -, gevoelskant, hoef je dus ook niet na te denken over hoe het allemaal moet. Wij werken met de bewezen LEF methode.
 • ​Hoe weet ik of dat wel iets voor me is?

  Deze interieuropleiding leert je geen kunstjes, of de nieuwste woontrends. We benaderen wonen vanuit de gevoelskant. Je krijgt inzichten en kennis over de effecten in het interieur vanuit wat je (onbewust) al weet of tijdens de lessen gaat ervaren. Daardoor gaat je (zelf)vertrouwen en kennis groeien.
 • Ik vind het veel geld 

  Investeren in jezelf is vaak veel lastiger dan bijvoorbeeld voor je kinderen, of de carrière van je partner. In tegenstelling tot “andere” interieuropleidingen duurt de basisopleiding meer dan een jaar. En we gaan direct de diepte in, waardoor je heel snel resultaten boekt, alvast in de praktijk kunt oefenen. Eventueel gelijk werk daarin vinden, het toepassen en gelijk daar geld mee te verdienen.
 • Bovendien heb ik een tip die je wellicht op ideeën brengt die het mogelijk maken ook als je geen geld vrij hebt om een win-win situatie te creëren. Bovendien mag je (als dat je helpt) betalen in termijnen.
 • ​​​​Is het niet zweverig?

  Werken vanuit jouw bewustzijn, is een andere aanpak dan vanuit theorie en regeltjes. Echter er is niets zweverigs aan om een ruimte functioneel en prettig in te richten. Het maakt jezelf veel vrijer en is bovendien veel effectiever. Je weet waar je mee bezig bent en kunt zorgen dat mensen zich prettig voelen in jouw ontwerpen. 
 • ellipsis-h
  ik heb niet zoveel tijd

  Je krijgt thuisopdrachten waar je ongeveer 4 weken de tijd voor hebt. Je kunt in die 4 weken je tijd dus zelf indelen. ​​​± 1x per maand is er een hele lesdag, die we overigens samen met jou plannen. Tussendoor en ook na de opleiding zijn er online Q&A momenten om je extra te ondersteunen. De opleiding is uniek en bestaat verder nergens.

  Je gaat je mega ontwikkelen zowel qua kennis maar ook persoonlijk. In deze opleiding draait alles om jou. Je talent, jouw aanpak, jouw meerwaarde, jouw doel, jouw ontwikkeling. Als je echt wilt kan je het verschil maken en dat in zo’n korte tijd!

 • Ik heb faalangst

  Geen strenge juf, maar begrip en veiligheid. Bovendien wordt de groep direct hecht en kan je naar hartenlust oefenen zonder dat je perfect hoeft te zijn. Liever niet zelfs, want dat is
  pas een handicap. Maar ook daar gaan we ongemerkt mee aan de slag. Het leven wordt er een stuk gemakkelijker van. Ik kan het weten want ik ben ook die perfectionist en ik weet hoe je dat in de weg kan zitten. Gewoon doen is de remedie want het zal nooit goed genoeg worden, dus het is nooit klaar.
 • Ik ben bang dat ik het niet kan
   
  Het gaat niet over goed of fout. Ieder heeft zijn/haar eigen interpretaties dat maakt het juist bijzonder. Het gaat niet om allemaal hetzelfde te maken maar dat je juist je eigen stijl ontwikkelt. De groep geeft je daarbij feedback waar iedereen iets aan heeft. Zo heb ik wel eens cursisten in de groep gehad die specifiek bij mij in de groep wilden.

  Je wordt in je waarde gelaten, je mag onzichtbaar in de groep zijn, als je wel steeds stapjes onderneemt naar groei. Je onzekerheid gaat echt verdwijnen. Heel voorzichtig leer je inzien dat het goed is om “fouten” te maken omdat je daar juist van leert. Dat klinkt misschien cliché, maar als er alleen maar “goed” werk geleverd wordt zal je helemaal niets opsteken. En wat is trouwens goed?
 • ​Ik volg graag mijn eigen pad

  Ben je eigenzinnig en wil je je eigen talenten nog meer op jouw manier ontwikkelen? Dan is er geen betere plek voor voor je. Daar ondersteun ik je graag bij. Als je standaardopdrachten wilt hebben die aan bepaalde eisen voldoen dan word je op deze interieuropleiding niet gelukkig. Het wordt niet standaard, daarvoor kan je beter elders gaan.
 • ​​​Ja, je krijgt echte praktijkgerichte opdrachten waar je direct mee aan de slag kunt gaan met echte opdrachtgevers. Waar het juist gaat over je inzichten en hoe je die kunt toepassen. Je creatief te ontwikkelen vanuit jouw eigen uniekheid. Zodat je in staat bent zelfstandig te kunnen inspireren vanuit je bron.
 • Wat is dan zo anders?

  Vanuit trends of vanuit wat een omgeving onbewust met je kan doen is volledig iets anders. Het doel en de aanpak verschillen, Het resultaat zal dan ook verschillend zijn. Je krijgt dan ook uniek lesmateriaal die speciaal voor deze opleiding door mij geschreven is en nergens anders verkrijgbaar is. Je zult de stof beter in je vingers krijgen dan op welke andere manier dan ook. Dat betekent dat je de mogelijkheid hebt om zelf ook meer te kunnen bieden als interieurontwerper. Je hebt gelijk een streepje voor.

  Krijg je persoonlijke begeleiding, ook na de opleiding. Doe je veel praktijkervaring op en gaan we dieper dan elders op de stof in. Je wordt, in een relatief korte tijd, een profi als je voluit gaat!
Dat zijn mooie complimenten. Want waar ben je zonder jezelf?
Dit zeggen ex-cursisten over de lessen
Insert Video
Insert Video
Insert Video
Wil je graag eens sparren met een van de cursisten die ik opgeleid heb. Dat kan! 
Ze zullen je graag vertellen hoe ze de studie ervaren hebben en wat het hen gebracht heeft.

​​Enorm bedankt voor de interessante en fijne
lessen, je warmte en het delen van - en mogen
snuffelen aan jouw creativiteit.
Dikke tuut

​Gonny

Marketing & Sales specialist

​Een typische eigenschap van jou, Fenneke,
die me bij blijft. Je beschikt over een positieve
energie en je weet mensen enthousiasmeren.

​Ympkje

​​​​

Ik wilde heel gr​​​aag meer durven met kleur,

combinaties leren maken. Niet om er beroepsmatig iets mee te doen, maar gewoon voor mezelf. De cursus heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. De lesstof vond ik interessant, ik heb veel geleerd.

​​Dineke

​​

Eerder heb ik een cursus binnenhuisarchitectuur

gedaan maar daar miste ik de diepgang. Alles werd

maar even aangestipt. Ik wilde graag meer verdieping, meer weten over kleur. Kleur en styling kwamen nu veel uitgebreider aan de orde. De onderwerpen van de lessen vond ik interessant en heb mijn kennis daar zeker mee verhoogd. Fenneke heeft veel kennis van kleur. Dat heb ik als heel prettig ervaren.

Linda


​Wat kan je verwachten?
 • Praktijk gericht leren door te doen
 • Jouw eigen talent en stijl ontwikkelen
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding
 • check
  ​De kracht van kleur ontdekken
 • check
  onbewuste effecten op de bewoner
​Voor wie is de opleiding geschikt?
Voor eigenzinnige mensen die geen zin hebben om met trends bezig te zijn, maar diepgang zoeken. Een interieurontwerp maken vanuit de gevoelskant, dus hoe dat voor de bewoners prettig voelt.

Een wezenlijk verschil, zeker als je weet dat je leefomgeving invloed het op jouw welbevinden als bewoner.

Wil jij juist iets neerzetten vanuit jezelf? Jezelf stretchen, wilt leren en ontwikkelen, je hoofd boven het maaiveld durft uit te steken en bovenal betrokken en empathisch zijn. Wil jij anderen inspireren met jouw fantastisch creatieve talent? Ben jij dol op de kleur paars? Dan word jij van deze opleiding heel erg blij!
 
Omdat ik je echt naar topniveau wil helpen, verwacht ik van jou commitment, dat betekent dat je er 100% voor gaat.
 • Deze zelf ontwikkelde energetische interieuropleiding zal je nergens anders vinden
 • Beperkte toegang, alleen als je super gemotiveerd bent
 • We werken in een kleine groep, er is maar plek voor maximaal 8 personen
 • check
  De opleiding start in maart 2019. Geef je direct op!
 • check
  Vol = ECHT VOL om je persoonlijke aandacht te kunnen geven
 • Er is wel eens een cursist geweest die aan het einde van de opleiding zei: 'Bedankt voor alles. Ik heb mezelf gevonden en heb door de opleiding een enorme persoonlijke groei doorgemaakt. Eigenlijk zou ik nu nog wel een keer de opleiding willen doen om nog meer met interieur aan de slag te gaan. Ik heb mezelf overwonnen door jouw manier van lesgeven'.