keukenontwerp

  • prettig in gebruik
  • fijne werkplek
  • mooi om te zien

Je keuken praktisch en prettig inrichten

​Een keuken inrichting gaat niet alleen over de keukenkastjes en keukenapparatuur. Bij een keuken komt veel meer kijken. Ook de invloed van de ruimte, licht, gezinssituatie, grootte, gemak, vormgeving, sfeer, materiaal, kleur, persoonlijkheid bepalen of de keuken wordt zoals u dat prettig vindt.

Een keuken kan meer zijn dan alleen een werkplek

Een keuken plaatsen kan op zoveel verrassende manieren. Elke opstelling heeft een ander effect op de ruimte en jou.
Wat wil je bewerkstelligen? Hoe wil je de keuken ontwerpen? Luchtig, ruimtelijk, afgeschermd of een open keuken?

​Van donkere schuur naar lichte keuken

​Zo had ik een klant die een boerderij had gekocht met allemaal kleine hokken als woonruimte. Het was er donker en het voelde muffig. Ja, dan heb je het gekocht en heb je geen overzicht hoe je het allemaal wilt hebben. Waar moet je beginnen en hoe gaan we het indelen. De hokken zijn klein, dragende muren, tot hoever breken we door, hoe groot willen we de ruimten. Hoe hebben we het meeste effect van het daglicht en kunnen we daar slim mee omgaan. Eigenlijk is het uitzicht zo mooi maar de kleine raampjes zitten het daglicht en het uitzicht in de weg. Zoveel ruimte her te verdelen, maar wat is verstandig, handig en functioneel. Zie hier onder hoe de transformatie heeft uitgepakt.

voor
​na

​Wat vind jij belangrijk?

- Maakt jouw keuken deel uit van je woonruimte?
- Breng je veel tijd door in de keuken?
- Wordt het daglicht optimaal benut?

De antwoorden op deze vragen kunnen grote invloed hebben op de indeling, verhoudingen, maten, de oriëntatie van de keuken en hoe jij je daarbij voelt. Dan hebben we het nog niet eens over de vormgeving gehad. Een goed keukenontwerp is meer dan een mooi plaatje.

Keukens zijn meestal grote uitgaven, daarom wil je het vast en zeker graag goed doen. Je hebt nu de kans en de keuze om het direct te doen zoals het voor jou het prettigst voelt.

Hoe belangrijk is een goed keukenontwerp voor jou?

Neem geen risico en maak direct een afspraak.
Dan maken we er samen jouw droomkeuken van!