kleuradvies

  • rust en balans in je kamer
  • samenhang in je interieur
  • rust in je hoofd

De effecten van kleur  

•    Wist jij dat kleur jou onbewust kan beïnvloeden? Of geloof je dat niet?
•    Voel jij je op sommige plekken lekker en op andere plekken word je moe?
•    Heb je een lievelingskleur, of een hekel aan een bepaalde kleur?

​Onbewuste energetische effecten van kleur

Best bijzonder dat een kleur emoties bij je op kan roepen, vind je niet?

De kleur die je gebruikt, JA zelfs dezelfde kleur op een andere plek kan zorgen voor een verschillende effect. Zo kan het zijn dat een kleur bij jou thuis heel kan anders lijken/ voelen dan in de winkel. Hoe kan dat nou dit is niet wat je had verwacht. Het lijkt wel een andere kleur. Het zit er dik in dat dit ligt aan de context, daar bedoel ik mee hoe kleuren samen gebruikt worden. Maar ook de ruimte op zich, de lichtinval, gebruikte materialen, de plek per persoon en nog veel meer kunnen maken dat het een heel andere kleur lijkt.

Bovendien kan kleur zorgen dat een interieur er rommelig en onsamenhangend wordt. Dan heb ik het niet alleen over felle kleuren ook “verkeerde“ witten kunnen de oorzaak zijn. Kleuren kunnen ook verbinding brengen, de ruimte voelt dan fijner.  
Als kleur goed gekozen is voel je je prettiger in de ruimte en ervaar je rust in je hoofd.


Kleur neem je niet alleen waar via je ogen. Kleur is trilling net als geluid, licht en eigenlijk alles. Iedere kleur heeft zijn eigen trilling en dus ook zijn eigen eigenschappen. Dat is ook de reden dat je bij iedere kleur een ander gevoel hebt. Dat gebeurt allemaal onbewust. Daar ben je je dus niet van bewust, maar heeft wel effect op hoe jij je in die ruimte voelt.

​​​​praktijk voorbeeld:
​voor
​na

Van kleurloos naar sprankeltjes

​Pauline (19) uit Groningen had net de sleutel gekregen van haar 1e huisje. De woonkamer lag op het noorden, belegd met grijs smoezelig tapijt. Het voelde er niet fris. Hmm hoe krijg ik dit gezellig, peinsde ze. We hebben de zon via kleur in de woonkamer gebracht, ook wilde zij meer pit in de keuken op zuid. JA, ... kleur is persoonlijk

​​​​​De invloed van kleur

praktijk verhalen

*Zo was er eens een opdrachtgever die graag rood op de muur van haar woonkamer wilde. Ze vertelde dat ze hyperactief was en een druk leven leidde. Haar lievelingskleur was ROOD. Waarop ik haar vroeg: “en als je van je drukke werkdag eindelijk thuis bent, ga je gezellig zitten bij je rode muur?” Direct reageerde ze;” nee toch maar niet.”

Bekend van rood is dat het je energie kan geven, maar het tegenovergestelde is ook waar. Je kunt ook doodmoe worden van rood. Zeker als je al weinig energie hebt. Kleur is persoonlijk. Het effect hangt af van de plek, de context en je persoonlijke situatie.

​Kleuren kunnen je ook helpen, of juist tegen werken

*Zo gaf ik eens op een woonbeurs advies. De dame was speciaal voor mij gekomen. Ze vertelde dat ze een burn-out had gehad en dat ze sinds een paar weken weer aan het werk was. Het viel haar op dat ze zich prettiger op haar werk voelde. Steeds als ze thuis kwam stroomde de energie uit haar. Toen ik haar vroeg welke kleur ze in haar woonkamer had kwam de aap uit de mouw .....

Ze had heel veel dingen, muren grijs geverfd. Nu is het zo dat grijs in tijden van een burn-out je gevoelsmatig kunnen beschermen. Je voelt je veilig. Ook hier is het omgekeerde waar. Kleur kan je ook vasthouden en gevangen houden. Datzelfde was bij haar het geval.

Steeds meer zaken ging ze grijs verven en haar partner was er meer dan klaar mee. Hij zei ik krijg er last van. Zo kan het dus ook gaan. Je kunt je vinger er niet op leggen maar toch kan kleur dit onbewust met jou doen. Gelukkig voelde de vrouw zelf nu ook dat grijs nu niet meer de kleur voor haar was.

Er was weer ruimte voor verandering.


Wil jij gemakkelijk kleur kunnen kiezen?

Vind je dat interessant en zou je graag meer over kleur en de effecten willen weten? Ik heb speciale laagdrempelige professionele Kleur Ontdekkingsdagen ontwikkeld die je snel heel veel inzicht geven. Je kunt je hier opgeven. Binnenkort is de 1e VIP dag en je kunt nu nog met korting meedoen.

​Kleur komt dus inderdaad best precies!

Daarom verbaasd het me ook vaak dat mensen zich met kleur vaak laten leiden door wat” in de mode” is. Als jij weet dat kleur onbewust invloed op jou kan hebben, begrijp je dat kleur in het interieur invloed kan hebben op jou als bewoner.

Helaas zijn veel mensen die zelf kleuradvies geven, daarvan niet op de hoogte. Dat is niet zo raar omdat de werking van kleur onderbelicht is bij scholing. Kleur wordt als trend ingezet en als los element.

Soms wordt kleuradvies zelfs gegeven op afstand. Een goed kleuradvies wordt ter plekke gemaakt. Daar waar je het gaat gebruiken. Er spelen zoveel aspecten mee die effect op de beleving van kleur, de ruimte en op jouw woonplezier kunnen hebben.

Wil jij graag geholpen worden met het uitkiezen van kleur en zo rust en balans scheppen in je interieur? en in je hoofd! Bel gelijk 06-53143565